Sociale Media en de moderne artiest

Al jaren zijn de sociale media niet meer weg te denken uit onze samenleving. Posten, liken, delen, snapchatten, Insta, bloggen, youtuben …..zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan.

Ook van, ik noem het maar even “ de moderne artiest” , wordt tegenwoordig verlangd dat hij of zij zich zeer actief opstelt op social media. Met social media bouw je immers aan je fanbase en die groep bepaalt nou eenmaal of je succesvol bent of niet.
Simpel zat!
Ook mijn management stuurt mij dus logischerwijs al jaren aan op het continu ( juist dat schijnt dan heel belangrijk te zijn ) posten van content, reageren op berichten en ja….ook bloggen ja.
Om maar heel eerlijk te zijn : “ ik werd er gek van en vond er geen reet aan “ Dit komt misschien nogal bot over en misschien is het zelfs wel een beetje dom. Je fanbase bepaalt immers, zoals gezegd, je eigen succes. Niet dat ik mijn trouwe volgers niet serieus nam. Integendeel, maar ik vond het nogal raar om continu dingen over mezelf te posten en mezelf in zekere zin dus te verheerlijken. “ kijk mij eens goed zijn en hele gave dingen doen!” Ik vond het nep en er zag het nut er totaal niet van in. Daarnaast hield en houd ik vooral van muziek.

Ik ben ooit als klein meisje in mijn kamertje aan de Laan van Eik en Duinen te Den Haag begonnen met het spelen op een keyboard en het schrijven van liedjes. Tot in de vroege uurtjes was ik bezig met mijn grote passie. Muziek maken! Natuurlijk droomde ik er toen van om voor een gigantisch publiek mijn eigen liedjes te mogen zingen. Maar of ik er nou van droomde om iedere dag een post te plaatsen op Facebook of een foto op Instagram te zetten van mijn eigen maaltijd? Nou nee, niet bepaald…

Sinds een klein jaartje ben ik er echter wel iets anders over gaan nadenken. Ik merk dat ik mijn ervaringen steeds meer deel en voel me gewaardeerd als mensen dat “leuk” vinden. Helemaal natuurlijk zal het wellicht nooit voelen, maar ik doe mijn best.
Want als dit mezelf nou eens een stapje dichter bij de droom kan helpen die ik als klein meisje had, dan moet ik mezelf misschien toch wat meer gaan opstellen als “moderne artiest” . De droom en de passie van het kleine meisje zijn er namelijk nog steeds. Voor een droom mag je immers vechten en alles geven en heel, maar dan ook heel stiekem, begin ik het zelfs een beetje leuk te vinden….

Dus jullie weten het : “delen en liken die handel!!”

Liefs Jennifer Ewbank