Het Zingpaleis
en Belle Perez

In mijn carrière als zangeres heb ik al een aantal mooie “hoogtepunten“ mogen beleven en hopelijk volgen er nog velen. Al vind ik dat het woord “hoogtepunten” een kleine toelichting nodig heeft. Bij hoogtepunten denkt men over het algemeen snel aan grote events met veel aandacht en grote groepen mensen. Natuurlijk ligt dat voor de hand, maar ik zie dat in ieder geval iets anders. Persoonlijk is een hoogtepunt de mate waarin  mij en mijn publiek de juiste beleving en voldoening geeft. Natuurlijk zijn dat nog steeds vaak grote events, maar voor mij kan een huiskamerconcert in een mooie intieme setting minstens zoveel geven.

The Voice of Holland was natuurlijk mijn vuurdoop, waar ik als groentje in sneltreinvaart echt veel heb mogen leren met de kerstconcerten in het HMH als kers op de taart, kort daarop volgde mijn eigen album en kindje “ London Tree” ( aan de volgende ben ik overigens samen met Henk Pool hard aan het werk; binnenkort meer hierover! ), een liedje wat ik heb mogen schrijven voor een jong meisje dat gehandicapt is, al vliegend zingen als Tinkerbell ( mijn oude idool!! ) in Peter Pan de Neverending story in de Ziggo Dome en Ahoy, mijn 2 weken durende tour door Kyushu Japan met als hoogtepunt een huiskamerconcert voor zo’n 20 Japanners in de wijk waar wij verbleven. Een heel bijzondere ervaring die op mijn netvlies gegrift staat.

Jennifer ZingpaleisStuk voor stuk hoogtepunten en elk op hun eigen manier bijzonder. En toch, om een bepaalde reden, was juist België afgelopen 19 november tijdens het Zingpaleis als gastartiest van de Romeos voor mij persoonlijk misschien wel het meest speciaal. Waarom?? Misschien omdat het nog vers in het geheugen ligt? Wellicht. Omdat ik voor het eerst live mijn nieuwe Nederlandstalige single “Vuur” kon zingen voor 12000 man publiek? Ook dat was natuurlijk te gek. Maar ik denk toch vooral omdat ik echt heb kunnen genieten van het zingen op zo’n groot podium. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is geweest.

http://www.belleperez.be